
برای آشنایی با مفاصا حساب مالیاتی که درواقع یک اصطلاح حقوقی است، ابتدا باید تعریفی از این کلمه داشته باشیم و معنی مفاصا را بدانیم تا بتوانیم به آن بپردازیم. واژه مفاصا در واقع به معنی تسویه کردن است، وقتی این واژه به همراه کلمه ای دیگری به کار میرود، به معنی تسویه کردن آن کلمه است، به همین دلیل مفاصاحساب برای بیمه، سهام و یا هر موضوع دیگری می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
-
مفاصاحساب مالیاتی چیست؟
مفاصا حساب مالیاتی به معنی دریافت برگه تصفیه بدهی مالیاتی است. مودیان بعد از اینکه صورتحسابهای سود و زیان، مدارک و اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره دارایی ارائه کردند و با بررسی های صورت گرفته صورتحسابی را مبنی بر میزان بدهی مالیاتی دریافت کردند و این بدهی را تصفیه کردند می توانند برای دریافت تصفیه حساب خود یا همان مفاصا حساب مالیاتی اقدام نمایند.
-
دلایل صدور مفاصا حساب مالیاتی:
طبق ماده 235 اداره امور مالیاتی مکلف است نسبت به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت نموده اند حداکثر ظرف 5 روز از تاریخ وصول تقاضای مودی مفاصاحساب مالیاتی تهیه و به مودی تسلیم نمایند.
با در دست داشتن برگه مفاصا حساب مالیاتی، خیال شرکت از بابت پرداخت یا عدم پرداخت مالیات راحت است و از طرف دیگر شرکت میداند که آیا بدهی مالیاتی دارد یا خیر؟ به عبارت دیگر مفاصا نوعی کارنامه تعهد پرداخت است که اداره امور مالیات به مودیان میدهد البته این به این معنی نیست که اداره امور مالیاتی دیگر از شما مالیات طلب نکند، در هر زمانی اگر مدرک یا مستنداتی پیدا بشود که شما کتمان مالیات کردید یا مالیاتی به گردن شما است سازمان امور مالیاتی میتواند دوباره مالیاتش را مطالبه کند.
-
مراحل دریافت مفاصا حساب مالیاتی:
دریافت مفاصا حساب مالیاتی بر اساس مراحل زیر انجام می شود:
پرداخت اصل بدهی مالیاتی به اداره دارایی و دریافت رسید
تنظیم درخواست کتبی با موضوع دریافت مفاصاحساب مالیاتی و ارسال آن به اداره امور مالیاتی
بررسی موضوع درخواست، تائید رئیس امور مالیاتی و یا رئیس گروه مالیاتی و ارسال درخواست شما به واحد مالیاتی
تهیه خلاصه پرونده مالیاتی مودی درخواست کننده مفاصا حساب مالیاتی توسط کارشناسان امور مالیاتی
تائید خلاصه وضعیت مالیاتی و تسویه حساب مالیاتی مودی مالیاتی توسط رئیس اداره مالیات و یا رئیس گروه مالیاتی
ثبت خلاصه وضعیت پرونده مالیاتی تائید شده در پرونده مالیاتی متقاضی
در صورت وجود بدهی قطعی این موضوع باید به مودی مالیاتی یا وکیل مالیاتی او ابلاغ گردد
در صورت دریافت ابلاغیه اعلام بدهی باید این بدهی مالیاتی توسط خود مودی و یا وکیل قانونی آنها پرداخت گردد.
در صورت نبود بدهی و یا تصفیه حساب بدهی برگه عدم بدهی صادر می شود و برگه ای مبنی بر تسویه حساب مالیاتی به مودی و یا وکیل وی تحویل داده می شود.
نکته: لازم است که برگه تسویه حساب، دارای تائید کارشناس ارشد مالیاتی و یا رئیس گروه مالیاتی باشد.
-
مدارک لازم دریافت مفاصا حساب مالیاتی:
برای ارائه درخواست مفاصا حساب مالیاتی ابتدا باید مودی یا شخصی که خواستار صدور مفاصا حساب مالیاتی است درخواست خود را به صورت کتبی بنویسد به این شکل که خواهان صدور برگه مالیات قطعی میباشد.
در مرحله بعد باید فرم هایی که برای ارائه مفاصاحساب نیاز است را که شامل تهیه خلاصه پرونده و فرم گواهی موضوع ماده 235 ق.م.م میباشد کامل نماید. در مرحله بعدی باید منتظر بررسی درخواست ماند تا مراحل اداری آن طی شود. بعد از گذشت مدتی میزان بدهی اعلام میشود و مودی باید بدهی تعیین شده را پرداخت کند و در مدت زمان 5 روز بعد از تسویه باید گواهی صادر شده را برای امضا به مسئول بخش مربوطه تحویل دهد.
logo_mobilemenu