نکات مهم تبصره 100 برای مشاغل
در ارتباط با مشاغل شراکتی:
هر شریک میتواند به صورت مجزا از یک حد نصاب اعلام شده استفاده کند.
در ارتباط با مشاغل شراکتی:
حداکثر معافیت ماده 101 فقط برای دو نفر قابل استفاده است.
مبلغ فروشی را که به ثبت میرسانید با توجه به مبلغ فروش ارزش افزوده، باید هر دو آنها را کنترل کنید و از عدم خطا و عدم مغایرت مبلغ اطمینان حاصل کنید.
صاحبان مشاغلی که چند فعالیت در حوزه مشاغل دارند، میتوانند مشاغل خود را با درصد انجام فعالیت در my.tax ثبت کنند و تنها یک اظهارنامه شغلی ارسال کنند.
چنانچه از تبصره ماده 100 استفاده کنید، احتمال عدم رسیدگی وجود دارد اما ارسال اظهارنامه نیازمند جمع آوری و نگهداری اسناد است و مورد رسیدگی قرار میگیرد.
چنانچه گردش دستگاه کارتخوان «pos» ندارید، مبلغ ورودی به حساب بانکی یا فروش واقعی خود را اعلام کنید.
دقت کنید که ممکن است فروش ابرازی شما در اظهارنامه، مبنای فروش ارزش افزوده شود.
پیامد عدم استفاده از تبصره 100 برای صاحبان مشاغل چه چیزی هست؟
چنانچه صاحبان مشاغل به جای تکمیل و استفاده از فرم تعیین مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، اظهارنامه مالیاتی تسلیم نمایند و اسناد و مدارک حساب مالی لازم را هنگام رسیدگی مالیاتی ارائه ننمایند، با پیامد های مختلفی مواجه خواهند شد.
1- عدم اعطای معافیت ماده مالیاتی پایه سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات های مستقیم
2- عدم بهرهمندی از ضریب تعدیل تبصره ماده 100 (در فرم تعیین مالیات مقطوع که توسط سازمان امور مالیاتی مقرر شده) و محاسبه مالیات با نرخ ماده 131 که در کمترین حالت موجب چند برابر شدن مالیات خواهد بود.
3-تعلق جریمه کتمان درآمد نسبت به اطلاعاتی که در اظهارنامه ثبت نکرده باشند.
4- جریمه دفاتر برای اشخاص گروه اول شغلی
5- در تبصره ماده 100 فقط گردش دستگاه کارتخوان لحاظ شده ولی در رسیدگی اظهارنامه ها گردش کل حسابهای مودی مورد رسیدگی مالیاتی قرار میگیرد.
logo_mobilemenu